۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ۱۵:۵۲

همزمان با فصل نقل و انتقال مستاجران؛

جزییات بسته حمایت از مستأجران اعلام شد

جزییات بسته حمایت از مستأجران اعلام شد

در جلسه شورای عالی سران قوا، افزایش سقف تمدید قراردادهای اجاره‌بها در سال ۱۴۰۱ در شهر تهران و سایر کلانشهرها ۲۵ درصد و در سایر شهرها حداکثر ۲۰ درصد اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، در جلسه سران قوا که روز شنبه ۲۸ خردادماه با حضور سران قوا و به ریاست سید ابراهیم رئیسی برگزار شد بسته سیاستی مصوب شده در جلسه شورای عالی سران قوا که شامل تعیین افزایش سقف تمدید قراردادهای اجاره‌بها در سال ۱۴۰۱ مورد تصویب قرار گرفت.

در نشست فوق، سران سه قوه تاکید کردند سیاست‌ها و اقدامات لازم برای مدیریت حوزه مسکن سریع‌تر اجرایی و همزمان طرح دو فوریتی مطرح در مجلس شورای اسلامی نیز در اولویت تصویب قرار گیرد.

بر همین اساس با توجه به افزایش قابل توجه رشد اجاره واحدهای مسکونی در بهار ۱۴۰۱ و چشم‌انداز رشد آن در ادامه سال جاری و با توجه به فرارسیدن فصل نقل و انتقال مستأجران و عدم تمکن مالی کافی جامعه مستأجران در شرایط بحرانی اقتصادی کشور، تعیین سقف اجاره‌بها، استثنائات و مشوقات مربوطه به شرح ذیل پیشنهاد می‌شود.

ماده ۱- کلیه قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی در سال ۱۴۰۱ پس از تاریخ ابلاغ این مصوبه به صورت خودکار و به مدت یکسال و حداکثر با نرخ‌های زیر نسبت به قراردادهای موجود تمدید می‌شود.

شهر تهران و سایر کلانشهرها ۲۵ درصد، سایر نقاط شهری ۲۰ درصد که در تبصره این ماده نیز آمده است که توافق مالک و مستأجر با نرخ‌های کمتر از موارد فوق بلامانع است.

در ماده ۲ نیز آمده است: موارد استثنا شده از تمدید خودکار اجاره‌نامه‌ها به این شرح تعیین می‌شود:

۱- در صورتی که مالک، ملک یا واحد مورد اجاره را به فروش رسانیده باشد و قرارداد فروش را در سامانه ثبت معاملات املاک ثبت نموده و کد رهگیری دریافت کرده باشد و همچنین علاوه بر این اطلاعات ملک را در سامانه املاک و اسکان ثبت کرده باشد.

۲- اگر مالک برای تخریب، بازسازی یا تعمیر نسبت به اخذ پروانه ساختمانی از مراجع ذی‌ربط اقدام کرده باشد.

۳- در صورتیکه مستأجر در دوره اجاره قبلی با تشخیص مرجع قضائی (شورای حل اختلاف) نسبت به انجام به موقع تکالیف اقدام نکرده باشد.

۴- عدم پذیرش افزایش مبلغ اجاره‌بها معادل درصدهای مصوب توسط مستاجر

۵- در صورتی که فرزند مالک ازدواج رسمی انجام و برای سکونت به واحد مورد اجاره به بر اساس تشخیص مرجع قضائی نیاز داشته باشد.

۶- در صورتیکه مالک صرفاً دارای همین یک واحد مسکونی در همان شهر موردنظر باشد و نیاز به سکونت وی در آن ملک به تأیید مراجع قضائی (شورای حل اختلاف) رسیده باشد. در مواردی که مالک دارای چند واحد مسکونی در همان شهر باشد صرفاً می‌تواند تقاضای سکونت خود را برای یکی از واحدهای مسکونی در اختیار ارائه کرده و رأی مراجع قضائی (شورای حل اختلاف) صرفاً برای همان واحد مسکونی موردتقاضا صادر خواهد شد.

در تبصره یک نیز آمده است: ملاک رسیدگی و بررسی حقوقی اختلافات اجاره بین موجر و مستأجر در مراجع قضائی (شورای حل اختلاف) اطلاعات ثبت شده در سامانه کد رهگیری و املاک و اسکان است.

در تبصره ۲ نیز تاکید شده است: مراجع قضائی (شورای حل اختلاف) مکلفند در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به بررسی موارد اختلاف و صدور رأی اقدام کنند.

کد خبر 5519281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      3 5
      سران قوا برچه اساسی مالکیت حقوقی وخصوصی افراد را نقض میکنند ایا اساسا سران قوا مرجع قانونگذاری می باشند ایا قانون اساسی به انها اجازه قانونگذاری داده است شاید شخصی نخواهد ملکش رامجددا اجاره دهد وایا اساسا تمدید خودکار درقرار دادهای دوطرفه شخصی معنایی دارد ریس محترم قوه قضاییه دراین خصوص پاسخ دهد
    • IR ۱۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      4 2
      اگرسران قوا چنین اختیاراتی دارند ومالکیت خصوصی را نقض میکنند چرا خانه های خالی مالکان را اجاره نمی دهند به مردم ظاهرا اینگونه مصوبات خلاف قانون است چراکه انها صرفا میتوانند ازافزایش اجاره بها وسایر امور با قانون مجلس اقدام کنند
    • IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      4 4
      بابا شایدیکی مریض باشدبخواهدخانه اش را بفروشد خرج درمانش کند تکلیف چبست با مستاجر که نمی تواند بفروشد
    • IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      4 2
      بهتره سران قوا روی بیت المال قانون بزارند نه روی ملک شخصی افراد. اگه راست میگند قیمت خودرو را پایین بیارند
    • IR ۲۲:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      3 1
      به نظر من مصوبات سران سه قوه بدون تایید رهبری(ولی فقیه) فاقدوجاهت قانونی ومغایر قانون اساسی است لذا ضروریست ابتدا درمجلس تصویب شودوپس ازتایید شورای نگهبان وتصویب نامه اجرایی ان توسط هیات وزیران برابر قانون اجرایی شود درغیر اینصورت ما شاهد افزایش پرونده های قضایی ودرگیری مردم با یکدیگر خواهیم بود .
    • حسین سنجری IR ۲۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      3 2
      دولت به تعهدات خودش که میرسد حقوق کارکنان را فقط ده درصد افزایش می دهد و درمقابل تمام حمایت های خود ا قطع کرده و نرخ برخی از خدمات و کالاهای اساسی را چند برابر کرده و حالا از اموال و جیب مردم حاتم بخشی می کند. بنازم به این مدیریت
    • IR ۰۴:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
      1 3
      این پیشنهاد هم مغایر قانون اساسی است وهم مغایر قانون تملک اپارتمان های مصوب سال۱۳۷۶
    • IR ۰۴:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
      2 3
      ایا این تصمیم مغایر اصل چهل وهفتم قانون اساسی وقانون مدنی نیست؟
    • IR ۰۴:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
      2 3
      به نظر شما مرجع تفسیر مفاد این تصمیمات کیست؟
    • IR ۰۶:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
      3 1
      اگر فصل الخطاب قانون است چرا قانون را نقض میکنید نقش وجایگاه عدلیه دراین میان کجاست وچرا حقوقدانان سکوت کرده اند برای مردم تشریح کنید قانون چیست ایا این بار مالکان باید کف خیابان برای احیای حقوق خودفریاد بزنند
    • سعیده فاطمی IR ۱۴:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
      0 0
      دولت درست میفرماین چون بعضی صاحب خونه ها فکرمیکنن ااختیارمستاجردست اوناهست هروقتحرف گوش نکردمیگه خونه رو خالی کن